fbpx

Am lansat soluția pentru testarea raportării SAF-T (Declarația 406) la ANAF. O poți testa gratuit!

Autor:

Alexandru Popescu

Publicat la:

12/05/2023

FinLight.ro a dezvoltat soluția de a verifica și asigura conformitatea raportării SAF-T. Acum îți poți testa rapid în platforma noastră fișierul .xml, poți vizualiza imediat erorile în detaliu, conform celor 22 de teste recomandate de Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/comunicat_saft_teste_v2.pdf

După cum știți, SAF-T (Standard Audit File for Tax) este un fișier în format electronic, de tip XML, care conține informații extrase automat din sistemele informatice ale contribuabililor, exportate și stocate într-un format standardizat.
Este fișierul standard de control fiscal, o obligație declarativă (Declarația 406) pentru toți contribuabilii mijlocii și mari din România, implementat de ANAF în scopul dezvoltării componentei de control fiscal.

Prin prisma experienței clienților noștri, am identificat faptul că declarația 406 poate conține erori din cauza implementării mecanismului de raportare SAF-T pe un cadru insuficient documentat.

În procesul de depunere a declarației, fișierul trece de un validator de structură DUK, însă acest validator NU verifică acuratețea și consistența informaților raportate precum facturi, TVA, înregistrări contabile, etc.

Testerul FinLight rezolvă această provocare și pune la dispoziția utilizatorului posibilitatea de a verifica gratuit conformitatea declarației. Mai mult decât atât, în versiunea completă a tester-ului, poți vedea detaliat erorile identificate astfel încât implementatorul sau consultantul să aibă un punct clar de plecare în efortul de remediere.

Pentru a afla mai multe despre informații despre verificarea cu FinLight a fișierului SAF-T, vă rugăm să accesați următorul link: https://finlight.ro/saf-t/verifica-saf-t/. 

Pentru a vă începe testarea gratuită a fișierului .xml, vă rugăm să vă înregistrați accesând urmatorul link: https://app.finlight.ro/saft/signup.

Resurse utile

Ghidul financiar Finlight

Am sintetizat cunoștințele de Raportare financiară de care ai nevoie pentru a utiliza Finlight într-un mod simplu și interactiv. Dacă ai nevoie de ajutor, te poți baza pe echipa Finlight.

Dacă ți-a plăcut articolul îl poți distribui aici:

Autor:

Alexandru Popescu

Publicat la:

12/05/2023

Distribuie articol: